Zilver Verkopen

Het beleggen in zilver is voor veel mensen een goede manier om een mooie winst te behalen of om het geld waardevast weg te zetten. Daarbij kan men profiteren van de koers van zilver en winst maken bij stijging van deze koers. Op enig moment zult u echter uw zilver verkopen moeten en dat is soms een onderbelicht onderwerp.

U zult op veel websites informatie vinden over zilver kopen en de verschillende mogelijkheden die u daarbij geboden worden. Natuurlijk is het belangrijk dat u kijkt naar de mogelijkheden die u daarvoor geboden worden maar op enig moment zult u bij het beleggingsmiddelen verkopen zilver ook de deur uit willen doen. Vandaar dat u op deze website naast informatie over zilver baren kopen ook te weten kunt komen waar u bij het zilver baren verkopen op moet letten. In het geval van zilver baren gaan we er gemakshalve van uit dat u dit uit naam van een bedrijf doet, in dat geval zult u namelijk BTW in rekening moeten brengen zoals u ook BTW betaald hebt over de aankoop van de zilver baren. Bij het zilver munten kopen betaald u geen BTW over de munten maar wel over de winst marge van de handelaar dus vandaar dat u bij het zilver verkopen ook geen BTW in rekening hoeft te brengen.

Natuurlijk kunnen allen bedrijven de betaalde BTW terug vorderen en ook BTW in rekening kunnen brengen bij het verkopen. Als particuliere belegger bent u de betaalde BTW gewoon kwijt en zult u deze met de winst op het belegde zilver terug moeten verdienen. Als u dus belegd hebt in zilver baren kunt u bij het verkopen van zilver baren als particulier dus ook geen BTW in rekening brengen. Door de inkoper van edelmetalen zal u een bod uitgebracht worden op het zilver dat u aan bied en het is natuurlijk aan u om dit bod te accepteren of juist niet. Het is natuurlijk altijd verstandig om u bij het zilver verkopen goed voor te bereiden op de transactie. Zo kunt u de prijzen die verschillende opkopers bieden vergelijken en zo het hoogste bod uitzoeken. Ook moet u goed kijken naar de voorwaarden die aan het verkopen van zilver gesteld worden omdat de verschillende opkopers ook daarop kunnen concurreren. Het allerbelangrijkste is dat u niet over één nacht ijs gaat en uw rekenwerk goed doet want u wilt natuurlijk de beste prijs ontvangen.

De zilver prijs verkoop bedrijven aan u zullen bieden wordt bepaald aan de hand van de officiële prijs van zilver. Deze prijs wordt zoals u weet vastgesteld op de grondstoffenbeurs in New York. Dit is ook dezelfde prijs die gehanteerd wordt om de verkoop prijs te bepalen op het moment dat u zilver kopen wilt. Het mag natuurlijk als vanzelfsprekend beschouwd worden dat u bij het zilver verkopen niet exact dezelfde prijs geboden zult krijgen als de koers van zilver op dat moment. U zult een lagere prijs geboden krijgen die op de officiële koers van zilver is gebaseerd. Dit komt omdat aan het munten en zilver baren verkopen kosten voor de inkoper verbonden zitten. Een inkoper zal immers kosten moeten maken voor administratie en analyse van het aangeboden zilver en dat gaat men natuurlijk niet voor eigen rekening nemen. Iedere verkoper zal zo haar eigen reken methode hanteren maar over het algemeen worden vaste percentages gebruikt. Bij het zilver verkopen wordt dan de koers van zilver met deze percentages verminderd en krijgt u geboden wat er vervolgens over blijft.

De verschillende inkopers van zilver gaan ook niet allemaal hetzelfde te werk. Het is in ieder geval belangrijk dat u voor het verkopen van zilver goed kijkt of u met een professionele inkoop organisatie te maken hebt. Dit kunt u doen door hun website goed te bekijken, daarop zal alle relevante informatie duidelijk weergegeven zijn en kunt u vaak ook de geboden prijzen vinden. Ook is het zeer verstandig om voor het zilver verkopen contact te zoeken met een opkoper, als u immers geen antwoord krijgt kunt u beter door zoeken en als u wel antwoord krijgt vraag dan een prijsopgave. Op het moment dat u daadwerkelijk aan het verkopen van zilver baren toe komt zult u vaak zelf naar het verkoop kantoor heen moeten met uw zilver, denk dus ook hier over na. Op dat moment zal uw zilver geanalyseerd worden en op echtheid worden gecontroleerd. Bij een betrouwbare inkoper heeft met hiervoor de juiste en bovenal goedgekeurde apparatuur. Als u zichzelf overtuigd hebt van het feit dat u de juiste inkoper hebt gevonden en de zilver prijs verkoop organisaties u bieden klopt, dan kunt u beginnen uw winst bij te schrijven.