Zilver Munten Kopen

Omdat u bij het beleggen in zilver meerdere mogelijkheden hebt wat betreft in welke vorm u het zilver koopt, is het goed om te weten wat het verschil is. Naast de bekende zilverbaren kunt u immers ook zilver munten kopen om in te beleggen. Dit is nog afgezien van diverse andere financiƫle producten die met zilver werken maar die we buiten beschouwing laten omdat dit minder rendement oplevert.

Als u voor munten van zilver kopen kiest dan kiest u meestal bewust voor het feit dat het munten zijn. Als u een kijkje neemt bij de webshop die u op deze website zult vinden, dan valt direct op dat munten in verhouding duurder zijn dan zilver baren kopen. De prijzen die voor de zilverbaren gevraagd worden zijn inclusief BTW en bij het kopen van zilver munten hoeft u geen BTW te betalen over de munten zelf maar alleen over de winst marge. Het is door de overheid vastgesteld dat er over zilverbaren wel BTW betaald moet worden en daarmee is het beleggen in zilverbaren niet interessant voor particulieren. De prijs die u bij de webshop voor zilverbaren ziet staan is wellicht iets hoger maar deze is dan ook inclusief negentien procent BTW. U betaald dus bij het BWT vrij zilver kopen een hogere prijs omdat het over munten gaat en niet over baren. Dit is een zeer belangrijk onderscheid dat u zult moeten maken als u een particuliere belegger bent en naar de beste manier om te beleggen in zilver zoekt. Ondanks het feit dat u bij zilver munten kopen iets meer betaald voor het zilver kunt u altijd nog een mooie winst maken omdat u er ook iets meer voor terug krijgt als u uw zilver verkopen wil.

De reden dat u een hogere prijs betaald als u zilveren munten kopen wil is dat het om munten gaat. Deze munten worden speciaal geslagen met het doel van het beleggen en omdat de prijs van het zilver niet zo enorm hoog is zullen de kosten voor het slaan ven de munten toch betaald moeten worden. Wellicht nog belangrijker is dat zilveren munten ook gewoon heel erg mooi zijn. Dit betekent dus dat u bij het zilver munten kopen een hele mooie munt in handen zult krijgen. Dit is iets wat verzamelaars ook weten en dat heeft ook invloed op de prijs die voor de munten gevraagd kan worden. Op zich is dit helemaal niet zo erg, als u nu iets meer betaalt bij het munten van zilver kopen dan zult u deze hogere prijs er hoogstwaarschijnlijk ook weer voor terug rijgen. U zult er in ieder geval niet de schrootprijs voor terug krijgen en dat is in feite wat de prijs van zilverbaren is omdat deze eigenlijk helemaal onbewerkt zijn. Als u bij het beleggingsmiddelen kopen zilver munten uit zoekt dan zult u in ieder geval hele mooie munten krijgen die u eventueel ook uit kunt stellen. U kunt er dan van genieten terwijl uw belegging in waarde toeneemt om uiteindelijk de vruchten van het zilver munten kopen te plukken als u uw zilver verkopen gaat.

De meeste munten die u tegen zult komen hebben een gewicht van een troy ounce. Dit is een heel gebruikelijk gewicht voor munten die van edelmetaal zijn geslagen en vandaar dat u ook met dit gewicht zilveren munten kopen kunt. Vanwege de prijs van zilver zal een munt van een ounce zelf als de zilverkoers op record hoogte staat net iets meer dan dertig euro kosten. Omdat dit niet op schiet als u wilt beleggen in zilver worden deze munten ook vaak per kilo aangeboden. In dat geval zal de prijs rond de duizend euro liggen en dat schiet wel weer op. Omdat zilver kopen in hoeveelheden van een kilo vaak gedaan wordt, worden ook munten van een kilo geslagen. Natuurlijk zijn deze speciaal geslagen om het de beleggers naar de zin te maken en daar kunt u natuurlijk van profiteren. Als u een bezoekje brengt aan een webshop waar u zilver munten kopen kunt zult u zien dat de verschillende soorten zilveren munten vrijwel dezelfde zijn als de bekende gouden beleggingsmunten. Dit komt natuurlijk omdat de uitgevende landen als snel het nut van het slaan van gouden munten inzagen en hetzelfde trucje ook met zilveren exemplaren wilden herhalen. Gezien het aantal mensen die munten van zilver kopen is dit uitgelopen op een groot succes. De zilver munten kopen wordt door zeer veel mensen gedaan waardoor er soms zelfs een kleine schaarste ontstaat die ook weer invloed op de prijs van een bepaalde munt kan hebben.