Zilver Baren Kopen

Iedereen die wil gaan beleggen in zilver zal goed moeten kijken op welke manier men wil beleggen. Dit wil zeggen, u zult moeten bepalen of u zilver baren kopen wilt of toch lieven voor munten kiest. Daarnaast zijn er nog een paar nadere mogelijkheden waarbij u geen fysiek zilver in handel krijgt maar daar wordt niet heel veel gebruik van gemaakt.
Bij het zilver kopen zult u de keuzen hebben uit de verschillende mogelijkheden die hierboven opgesomd staan. Dat maar weinig mensen gebruik maken van zilver spaarplannen of andere beleggingsmiddelen zoals turbo’s of trackers is omdat de marge die met het beleggen in zilver behaald kan worden niet zo groot is, hierdoor zullen de kosten van deze beleggingsinstrumenten al snel boven de baten uitstijgen. De beste manier om zoveel mogelijk van deze mogelijke marge te innen is dus beleggen in fysiek zilver en Zilver baren behoren tot de mogelijkheden. Vaak wordt bij het beleggen in fysiek edelmetaal gekozen voor het aanschaffen van baren, dit biedt als voordeel dat er weinig kosten voor het maken aan verbonden zitten en het voor verzamelaars niet interessant is. Het bij het zilveren beleggingsmiddelen kopen zilver baren bestellen is dus zeer zeker mogelijk maar er zit ook een belangrijk nadeel aan waar u maar beter vooraf van op de hoogte kunt zijn.

Zilver baren kopen betekend namelijk dat u BTW verschuldigd bent over uw aankoop. Dit is iets bijzonders bij het aankopen van beleggingsmiddelen omdat de meeste fysieke manieren van beleggen vrijgesteld zijn van het betalen van BTW. Dit betekend dus dat als u de BTW niet terug kunt vorderen, dat uw belegging dus negentien procent duurder wordt. Dit is voornamelijk van toepassing als u een particuliere belegger bent en het zilver dus als privé persoon koopt. Als privé persoon kunt u de BTW immers niet terug vorderen en daarom is baren zilver kopen voor u als particulier niet interessant. De negentien procent die u teveel betaald voor uw belegging zult u niet zo een twee drie goedmaken met de winst die u met het beleggen in zilver kunt behalen. Zilver baren kopen is immers nog niet zo heel erg moeilijk maar als u met uw zilver verkopen moet wachten tot uw op meer dan negentien procent winst staat dan belegd u wel op de langere termijn.

Natuurlijk is BTW vrij zilver kopen een zeer interessante optie maar omdat baren vaak een stuk voordeliger zijn valt er wel meer winst mee te behalen. Hierbij gaat het niet om kleine bedragen maar vaak om een behoorlijk verschil. Dit is ook de reden dat het beleggen in zilver in de vorm van zilverbaren kopen vaak door bedrijven gedaan wordt. Een bedrijf zal immers de BTW terug kunnen vorderen door het te verrekenen met de afgedragen BTW. Ook kunnen bedrijven op het moment dat hun beleggingszilver verkocht wordt, natuurlijk ook BTW in rekening brengen. Het feit dat over het kopen en verkopen van zilver in de vorm van baren in rekening gebracht moet worden maakt het zilver baren kopen alleen interessant voor bedrijven of personen die BTW in rekening kunnen brengen. Dit is een behoorlijk nadeel en daar zult u als particulier natuurlijk rekening mee moeten houden. Toch zijn er voor als particulier nog voldoende opties en ook al hoort het kopen van zilver baren daar niet bij, u kunt toch profiteren van de mogelijkheden die het beleggen in zilver u kan bieden.

Als u wel zilver baren kopen gaat dan zult u zien dat u een zilverbaar geleverd krijgt die is gemaakt door een erkende smelterij. U kunt dit zien aan het logo van de smelterij dat op de zilverbaar gedrukt zal zijn. Dit logo is erg belangrijk want het is niet alleen een logo maar ook een keurmerk en een zilverbaar met dit logo kunt u op een later moment verkopen zonder dat het eerst uitgebreid geanalyseerd hoeft te worden. Het feit dat u zilver baren koopt die door die fabrikant gemaakt zijn zal dus als een soort van garantie tellen. Ook zult u op de baren naast het logo en de naam van de maker het gewicht vermeldt zien staan en de puurheid van het gebruikte zilver. Er zijn baren te koop in diverse gewichten die variëren van 100 gram tot maar liefst 5 kilo. Omdat zilver in zeer veel verschillende legeringen voor komt is het wel een prettig idee dat u zeker kunt weten dat u 99,9 procent pure baren zilver kopen kunt bij een erkende fabrikant. Als u overtuigd bent dat het ook voor u is weggelegd dan moet u goed naar uw budget kijken, u kunt al zilverbaren kopen voor iets meer dan tweehonderd euro en er tot bijna vijfduizend euro aan besteden.