BTW Vrij Zilver Kopen

Zoals u weet zult u over de aankoop van zilver meer of minder BTW moeten betalen. Dit moet u zowel bij baren en bij munten doen al betaald u niet voor beide op dezelfde manier BWT. Dit is nu eenmaal door de Nederlandse overheid zo vastgestel en daar valt niet heel veel aan te doen. Toch behoord BTW vrij zilver wel tot de mogelijkheden en hoe u daar van kunt profiteren kunt u hier lezen.

Het is altijd belangrijk om u te realiseren dat bij het zilver kopen BTW vrij inkopen doen niet vanzelfsprekend is. De Nederlandse wetgever heeft nu eenmaal bepaald dat alleen over de aankoop van gouden beleggingsproducten u geen BTW hoeft te betalen. Voor zilver is bepaald dat u wel BTW moet betalen al is daarbij wel onderscheid gemaakt tussen het kopen van munten en zilver baren kopen. In beide gevallen is BTW vrij zilver kopen alleen mogelijk als u deze terug kunt vorderen. Dit betekend dus dat alleen bedrijven de BTW die zij betalen bij aankoop terug kunnen vorderen. Als particulier kunt u dus niet zomaar zilver zonder BTW kopen omdat u deze nu eenmaal niet terug kunt vorderen. Niet alleen is dit een zeer belangrijk verschil, het zal ook in grote mate de winstgevendheid van uw beleggingen in zilver bepalen.

Om deze winstgevendheid is het natuurlijk allemaal om te doen en als u geen BTW vrij zilver kopen kunt dan zal dit op uw winstmarge drukken. U betaald als particulier bij aankoop immers negentien procent BTW en als u nadat de goudkoers voldoende gestegen is uw zilver verkopen wilt, dan kunt u daarover geen BTW in rekening brengen. Als een bedrijf kunt u wel spelen met BTW en zilver omdat u de betaalde BTW terug kunt vorderen en bij verkoop ook gewoon BTW in rekening kan brengen bij de koper. Toch is er een belangrijk verschil te maken tussen zilver munten kopen en het kopen van baren zilver als het aankomt op het betalen van BTW. Bij het kopen van baren betaald u namelijk BTW over de waarde waarvoor het zilver in de baren verkocht wordt. Bij munten zult u alleen BTW betalen over de winstmarge van de handelaar en koopt u munten van zilver zonder BTW. Nu mag dit wellicht een detail lijken maar het is belangrijk om hier onderscheid in te maken als u gaat bepalen welke vorm van beleggen het beste bij u past.

U kunt dus stellen dat munten een manier van BTW vrij zilver kopen is en dat baren altijd met BTW belast zijn. Toch zult u natuurlijk altijd een deel BTW over de munten betalen en ook die betaalde BTW krijgt u niet terug. De mogelijkheden om bij het zilver kopen BTW vrij in te kopen bestaan echter wel. Hiervoor zult u naar de mogelijkheden moeten kijken waarbij u geen BTW hoeft te betalen. In Nederland zullen deze mogelijkheden echter niet voorhanden zijn omdat de wetgever dit nu eenmaal zo bepaald heeft. Als u echter in het buitenland uw aankoop gaat doen dan kunt u wel BTW vrij zilver kopen. Ook al zal een buitenlandse handelaar u in eerste instantie BTW in rekening moeten brengen omdat dit in het betreffende land van aankoop nu eenmaal voorgeschreven is, toch kunt u deze BTW terug vorderen als u het zilver uit voert. Het probleem is op dat moment het invoeren van het zilver in Nederland, op dat moment worden BTW en zilver weer samengevoegd waardoor u weer BTW betalen moet.

Toch zijn er bedrijven die hier brood in hebben gezien en u de mogelijkheid bieden om in het buitenland BTW vrij zilver aan te laten schaffen en dit vervolgens in bewaring leggen in een kluis in het buitenland. Op deze manier wordt de hele BTW berekening omzeild als worden u hier natuurlijk wel kosten voor in rekening gebracht. Eenzelfde soort mogelijkheid van BTW vrij zilver kopen is het zilver in bewaring geven bij een Douane depot. Zolang het zilver immers niet ons land binnen komt hoeft er geen BTW over afgedragen te worden. omdat dit gebeurd in kluizen van grote organisaties biedt u dit veel zekerheid en kunnen de kosten beperkt gehouden worden. Eventuele andere mogelijkheden van zilver zonder BTW kopen zult u moeten zoeken in diverse beleggingsproducten. Hierbij gaat het over zilver rekeningen die verschillende bedrijven aanbieden. Omdat u feitelijk geld spaart op een rekening en het bedrijf dit belegd in zilver hoeft u daar geen BTW over te betalen en het bedrijf kan in ieder geval al zilver zonder BTW aanschaffen.