500 Gram Zilver Kopen

Omdat de hoeveelheid zilver waarmee u gaat beleggen in zilver af hangt van uw budget, kunt u kiezen uit verschillende hoeveelheden. Een 500 gram zilver baar kopen biedt u de mogelijkheid om een mooie hoeveelheid zilver op te bouwen met een bescheiden investering. Voor veel beleggers wordt dit dan ook als een soort van instap niveau gezien waarmee men een mooie beleggingsportefeuille op kan bouwen.

Bij het zilver kopen 500 gram bestellen zal u ergens rond de vijfhonderd euro gaan kosten bij de hoogte van de zilverkoers van de laatste jaren. Dit is op zich zelf natuurlijk best een bedrag om over na te denken maar als u het vergelijkt met de hoeveelheid goud die u daarvoor terug krijgt valt het best mee. Ook een vergelijk met de kosten voor het levens onderhoud laat u zien dat dit best een redelijk bedrag is. Er zijn veel mensen die een dergelijk bedrag kunnen sparen per maand en in plaats daarvan kunt u ook 500 gram zilver kopen. Natuurlijk loopt u hierbij wel tegen het feit aan dat u BTW moet betalen als u zilver baren kopen wil. Als particulier kunt u bij het zilver baar 500 gram kopen de betaalde BTW helaas niet terug vorderen. Dit heeft als consequentie dat u de betaalde BTW dus met uw belegging terug moet verdienen. U zult dus pas winst met uw belegging gaan maken als het zilver meer dan negentien procent in waarde gaat stijgen. Toch is dit geen onredelijk rendement dat u met 500 gram zilver kopen kunt realiseren en daarom kan het toch de moeite waard zijn om in zilver te gaan beleggen.

Het feit dat zilver goedkoper is dan goud doet niets af aan de winst die u met uw beleggingen kunt maken. Als u 500 gram zilver aan schaft wilt en u betaald daar ongeveer vijfhonderd euro voor dan zal iedere procent winst u een euro opleveren. Als u dit vergelijkt met eenzelfde bedrag aan goud dan zult u net iets meer dan tien gram in uw bezit krijgen waarbij iedere procent u ook een euro op zal leveren. Toch zal 500 gram zilver kopen u soms zelfs een hoger rendement op kunnen leveren. Als u de koersen van de afgelopen jaren bekijkt dan zult u zien dat de prijs van zilver veel harder is gestegen dan de prijs van goud. Vandaar dat een halve kilo zilver kopen u in die tien jaar een hoger rendement op zal hebben geleverd dan eenzelfde bedrag in goud. Een voor beleggers zeer belangrijk getal is de verhouding tussen de prijs van zilver en de prijs van goud. Historisch gezien is de prijs van goud vijftien keer zo hoog als de prijs van zilver, vandaag de dag is 500 gram zilver kopen ruim zestig keer zo goedkoop als eenzelfde hoeveelheid goud aanschaffen. Dit betekend dat, zoals dat heet, zilver een enorm groei potentiaal heeft, wat zoveel wil zeggen als, de zilverkoers kan nog heel ver doorgroeien voordat de prijzen weer in evenwicht zijn en bij het zilver kopen 500 gram aanschaffen kan u dus een enorm kapitaal opleveren.

Het is natuurlijk allemaal maar afwachten of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren, de koers van zilver wordt immers bepaald door de beleggingsdrift van de markt. Toch heeft zilver in het verleden laten zien dat het tot goede rendementen in staat is en daar kunt u met 500 gram zilver kopen dus ook van profiteren. In ieder geval biedt het beleggen in zilver u de kans om de betaalde BTW dubbel en dwars terug te bedienen. Op het moment dat u een 500 gram zilver baar kopen wil zult u een zilverbaar in handen krijgen die gemaakt is door een bedrijf dat door de LBMA (London Bullion Market Association) is erkend. Dit betekend dat de maker van de zilverbaar de puurheid en het gewicht zal garanderen. Dit zal u bij het zilver verkopen veel kunnen schelen omdat een zilver baar 500 gram zonder uitgebreide analyse van de echtheid geaccepteerd zal worden door professionele opkopers.

Om de echtheid te garanderen zullen er de merktekens van de maker in de baar zijn aangebracht en ook zal het gewicht en de puurheid van 99,9 procent zilver op de baar staan waardoor u weet dat uw 500 gram zilver ook helemaal echt is. Ook zal de maken een serie nummer hebben aangebracht dat overeen komt met een certificaat van echtheid dat u bij verkoop natuurlijk moet overleggen. Hierdoor is een halve kilo zilver kopen bijna een ‘fool-proof’ belegging geworden en hoeft u alleen nog maar te wachten op wat de prijs van zilver gaat doen.