5 Kilo Zilver Kopen

Er zijn natuurlijk diverse soorten beleggers die ook allemaal een ander budget zullen hebben om mee te werken. De grotere beleggers zullen daarbij hun hand niet omdraaien voor het aanschaffen van 5 kilo zilver. Uiteraard zullen ze daarbij voorzichtig te werk gaan want er staat wel gelijk bijna vijfduizend euro op het spel.

Bij het zilver kopen 5 kilo bestellen is zoals gezegd niet voor iedereen weggelegd. Wie heeft er immers bijna vijfduizend euro liggen om een dergelijke zilver baar kopen te kunnen. De beleggers die zich dit kunnen veroorloven zullen dan ook de meer vermogende belegger zijn of beleggers die de meer traditionele vormen van beleggen om willen zetten in het veel waarde vastere zilver. Natuurlijk zult u bij 5 kilo zilver kopen rekening moeten houden met het feit dat er BTW betaald moet worden over het aangekochte zilver. Het is nu eenmaal door de wetgever vastgesteld dat de aankoop van zilver niet is vrijgesteld van het betalen van BTW. Dit is bijvoorbeeld wel zo in het geval van goud waarover u geen BTW hoeft te betalen waardoor particuliere beleggers net zo goed van de aankoop van goud in de vorm van baren kunnen profiteren als bedrijven. Voornamelijk deze laatste groep zal een voordeel hebben als zijn een 5 kilo zilver baar kopen omdat zij de BTW terug kunnen vorderen. De reden waarom de overheid deze maatregel heeft genomen is omdat zilver vaak voor industriƫle toepassingen wordt gebruikt. Verschillende bedrijven zullen dan ook zilver kopen om te verwerken in chemische processen of elektronica of voor het maken van sieraden en gebruiksvoorwerpen van zilver, en uiteindelijk bij verkoop BTW in rekening brengen.

Als u als particuliere belegger 5 kilo zilver kopen wil zult u dus rekening moeten houden met de te betalen BTW. Omdat u deze betaalde BTW niet terug kunt vorderen zult u deze dus met de winst die u maakt terug moeten verdienen. Dat betekend dus dat u pas een beleggingswinst zult kunnen boeken als u meer dan negentien procent winst behaald. Gezien de ontwikkelingen die de koers van zilver de laatste jaren heeft laten zien, is het geen probleem om met het 5 kg zilver kopen een dergelijke winst te realiseren. De laatste jaren is de prijs van zilver erg omhoog geschoten waardoor beleggers mooie winsten hebben kunnen behalen als zij op tijd 5 kilo zilver hebben aangeschaft. Toch is de koers van zilver erg achter gebleven bij de koers van goud en dit zorgt er voor dat er nog voldoende perspectief in het beleggen in zilver zit. De verwachting is dan ook dat bij een gelijkblijvende goudkoers de prijs van zilver omhoog zal blijven gaan. Wat dat betreft zou dit dus wel eens een goede tijd voor 5 kilo zilver kopen kunnen zijn. Het probleem met beleggen is echter dat men nooit exact weet wat de verschillende koersen zullen doen. Het is altijd afwachten of de verwachtingen bewaarheid worden maar het ziet er in ieder geval niet slecht uit. U hebt echter bij het zilver kopen niet heel veel invloed op de koers van zilver dus u zult het moeten afwachten.

Waar u wel invloed op hebt is wat voor zilver baar u koopt en vooral waar u dit wilt gaan doen. Het nadeel van 5 kilo zilver kopen bij een lokale handelaar is dat u dan zelf met uw zilver over straat moet om het thuis veilig op te bergen. Niet alleen is vijf kilo een behoorlijk gewicht om mee te sjouwen, maar ook zult u met een behoorlijke waarde over straat moeten wat weer niet zo’n prettig idee is. Een 5 kilo zilver baar kopen bij een online winkel is dan een veel prettiger idee. U zult uw bestelling immers discreet verpakt netjes afgeleverd krijgen op het moment dat het u uit komt en de gehele verzending zal verzekerd zijn. Uw zilver is pas uw verantwoordelijkheid op het moment dat u voor ontvangst getekend hebt. Daardoor is 5 kilo zilver kopen bij de webshop die u op deze website zult vinden een zeer veilige en zekere manier van beleggen in zilver. De zilverbaar die u geleverd krijgt is door een door de LBMA (London Bullion Market Association) erkend bedrijf en zal voorzien zijn van de keurmerken van dit bedrijf, een opschrift met de puurheid van het zilver van 99,9 procent en het gewicht. Daarbij zal de maker garanderen dat u bij het zilver kopen 5 kilo krijgt en het bijgeleverde certificaat van echtheid waarvan het serienummer overeenkomt met die op de zilverbaar dient als bewijs. Hierdoor is het bij het 5 kg zilver kopen al zeker dar uw zilver verkopen net zo eenvoudig zal gaan als de aankoop en hoeft u alleen maar af te wachten hoeveel winst u zult gaan maken.