1 Kilo Zilver Kopen

Omdat het bij het beleggen in zilver zeer belangrijk is dat u dit alleen doet met hoeveelheden die overeenkomen met uw budget, zult u de mogelijkheid hebben om meerdere hoeveelheden aan te schaffen. Een kilo zilver is, zoals u zult begrijpen, daarom niet voor iedereen weggelegd en wordt veelal door de meer vermogende beleggers gekocht.
Een kilo zilver kopen zal u bij de zilverkoersen van de laatste jaren rond de duizend euro gaan kosten. U hebt bij deze hoeveelheid veelal de keuze tussen een zilver baar kopen en het aanschaffen van zilver munten. Natuurlijk zit er een belangrijk verschil tussen het aanschaffen van zilver baren en zilver munten kopen. Bij de aanschaf van zilver baren zult u immers BTW betalen over de hele hoeveelheid zilver terwijl u bij zilveren munten alleen BTW betaald over de winst die door de handelaar gemaakt wordt. Daarom wordt 1 kilo zilver kopen in de vorm van munten voor particuliere beleggers dan ook vaak gezien als een goede mogelijkheid om het betalen van de BTW te omzeilen. Toch is het beleggen in munten geen ideale manier van BTW vrij zilver kopen, maar u betaalt in ieder geval minder BTW dan bij een kilo baar zilver kopen.

Als u uit naam ven een bedrijf zilver wilt kopen dan geld het bovenstaande zeker niet, als bedrijf hebt u immers de mogelijkheid om de betaalde BTW terug te vorderen. Natuurlijk kunt u ook de voor munten betaalde BTW terug vorderen maar munten zijn nu eenmaal iets duurder dan baren zilver. Vandaar dat 1 kilo zilver kopen door bedrijven dan ook voornamelijk in de vorm van baren gedaan zal worden. Een andere reden hiervoor is dat zilver voor veel bedrijven ook een grondstof is, zilver wordt immers veelvuldig toegepast in chemische processen en in elektronica. Daarnaast zal een kilo zilver kopen ook gedaan worden door goud- en zilver smeden die het vervolgens vermaken tot mooie sieraden en gebruiksvoorwerpen. In al deze gevallen zal het bedrijf de BTW terug vorderen om vervolgens bij verkoop van het zilver of een gedeelte daarvan BTW hierover in rekening te brengen. Bij het zilver kopen 1 kilo bestellen uit naam van een bedrijf kan natuurlijk ook heel goed gedaan worden met een beleggingsdoel. U kunt dit bijvoorbeeld zien bij bedrijven die bepaalde beleggingsproducten aanbieden waarbij de beleggers een deel van dit zilver kan kopen.

Als u 1 kilo zilver kopen wilt kunt u daarvoor op meerdere plaatsen terecht. U kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij een lokale dealer zodat u niet fysiek naar een andere plaats toe hoeft te gaan en vervolgens met uw zilver terug zult moeten reizen. Toch zult u uiteindelijk met uw zojuist aangekochte zilver over straat naar huis moeten gaan en dat kan met een kilo zilver bij u wel eens een minder prettig idee zijn. Een andere mogelijkheid is het online aankopen van zilveren beleggingsproducten, hierbij hebt u als voordeel dat u alles online kunt regelen. U kunt online het gehele assortiment bekijken en ook online bestellen, natuurlijk kunt u daarbij 1 kilo zilver kopen en door middel van iDeal veilig betalen. Vervolgens zal uw bestelling discreet verpakt netjes thuis bij u worden afgeleverd zonder dat u er verder omkijken naar hebt. Uiteraard zult u bij het zilver kopen 1 kilo wel veilig moeten op slaan, dit komt natuurlijk vanwege de waarde waar u geen risico mee wilt lopen. Een goede kluis die groot genoeg is om een kilo of meerdere kilo’s te bevatten is dan zeker nodig.

Een kilo baar zilver kopen zal u in alle gevallen een zilver baar opleveren die gemaakt is door een bedrijf dat door de LBMA (London Bullion Market Association) is erkend. Deze bedrijven behoren tot een select groepje bedrijven dat zich bezig houdt met het winnen en recyclen van edelmetalen. Deze bedrijven zullen op verzoek van handelaren ook baren van kleinere eenheden maken dat de bekende standaard eenheden. Als u 1 kilo zilver kopen wil dan zult u een zilver baar geleverd krijgen die door de maker is voorzien van de eigen keurmerken. Ook zal op de baar het gewicht en de puurheid vaan 99,9 procent vermeld staan. Deze zaken maken het zilver verkopen een stuk eenvoudiger omdat een kilo zilver baar door alle professionele opkopers zonder uitgebreide analyse geaccepteerd zal worden. Als u daarbij het certificaat van echtheid, waarvan het serienummer overeenkomt met het nummer op de zilver baar, overlegd dan zult u geen enkel probleem hebben om uw zilver met een mooie winst te verkopen. Een kilo zilver kopen is daarmee een vorm van beleggen die niet mis kan gaan als de koers van zilver zich goed blijft ontwikkelen.